Important news / Belangrijk nieuws over ons bedrijf! Klik hier!

Translation available

Ariens 127cm IBS maaidek

De Ariens 127cm IBS  maaidek is het bekende Ariens interactieve mes-systeem (IBS). Dit systeem, dat bekend staat voor het mooiste maaibeeld ook in moeilijke omstandigheden, is voorzien van tweezijdig opgehangen anti-scalpeerwielen, de V-snaren zijn 25% sterker dan gebruikelijk in deze klasse en voorzien van automatische V-snaar spanners.

Specificaties

  • Passend uitsluitend voor de A serie zitmaaiers.
  • Maaibreedte 127cm.
  • Achterlossend.

Voordelen van een Ariens 127cm IBS maaidek

  • Vochtig en lange gras zal NOOIT verstop raken in het dek. In een IBS maaidek maaien namelijk drie contra-roterende messen die het gras richting de aangedreven grasopvangbak werpen.

“’s Werelds beste maaisysteem”

De meeste zitmaaiers vertrouwen op de luchtstroom, veroorzaakt door de messen, om maaisel in de grasvanger te gooien. Dit systeem is meestal luidruchtig en inefficiënt. Daardoor zal vochtig en langer gras vaak verstopt raken in het dek en de uitworp tunnel. Het Ariens systeem werkt op een andere manier. De A serie zitmaaiers zijn uitgerust met een IBS maaidek. Hier maaien drie contra-roterende messen die het gras richting de aangedreven grasopvangbak werpen. Vervolgens vegen de borstels het maaisel met hoge snelheid perfect op. Dit ongeacht of het gras nat of lang is.