Important news / Belangrijk nieuws over ons bedrijf! Klik hier!

Translation available

Groen is al sinds 1958 onze passie!

Gazon maaien

Een mooie, groene grasmat is het ultieme doel van iedereen met een gazon. Om dit te bereiken is het zaak om het gazon goed te onderhouden. Het maaien van uw gras is een belangrijk onderdeel om het beste uit uw gazon te halen. Wij vertellen u er graag alles over, zodat uw gazon het hele jaar door groener is dan bij uw buren!

Waarom moet ik mijn gras maaien?

De voornamelijkste reden om uw gras te maaien is omdat gras groeit. Om gras goed te laten groeien heeft het licht nodig en lang gras laat veel minder licht door. Door het gras te maaien krijgen de kortere grassprieten de kans om ook te groeien, waardoor naar verloop van tijd uw gazon voller zal ogen. Een vollere grasmat geeft ook mos en onkruid minder kans om te groeien. Het komt er uiteindelijk op neer dat het maaien ervoor zorgt dat u een mooier gazon zal krijgen.

Hoe kort moet ik mijn gras maaien?

U dient het gras nooit te kort te maaien. Te kort gras droogt sneller uit en dat veroorzaakt uiteindelijk bruine plekken. Het is beter voor uw gazon om deze regelmatig op de juiste hoogte te maaien in plaats van te kort maaien. Siergras kunt u het beste rond de 3 centimeter maaien en speelgras rond de 4 centimeter, omdat speelgras meer te verduren krijgt dan siergras.

Wanneer moet ik mijn gras maaien?

Niet alleen de hoogte waarop u moet maaien is belangrijk, maar het is ook belangrijk om dit te doen op de juiste momenten in het jaar. U kunt voor het maaien van uw gras het volgende aanhouden:

  • Vanaf maart kunt u 1 keer in de 2 weken uw gazon maaien
  • Vanaf april kunt u dit opvoeren naar 1 keer maaien in de 10 dagen
  • Vanaf mei t/m augustus moet u minimaal 1 keer per week maaien. Voorkom wel dat u het gras in de volle zon gaat maaien
  • Rond september kunt u het maaien van uw gazon langzaam afbouwen. Als het echt kouder begint te worden is maaien niet meer nodig en kunt u wachten met maaien tot de kou afneemt

Hoe maai ik mijn gazon?

Het maaien van uw gazon kunt u zelf uitvoeren met een grasmaaier. Wel is het belangrijk om bij elke maaibeurt in een andere richting te werken en bij grotere gazons een ander patroon toe te passen. Anders bestaat de kans dat de grassprieten op een gegeven moment plat gaan liggen.

De finishing touch met de kantensnijder

Met een normale grasmaaier kan het lastige zijn om moeilijke hoeken te bereiken en te maaien. Hiervoor is de kantensnijder bedacht. Deze worden ook wel grastrimmers genoemd. Ze zijn bedoeld om plekken langs een boom of bijvoorbeeld om een paaltje heen alsnog te bereiken. Lees hier meer over de kantensnijder.

Voor al uw vragen, opmerkingen en het aanvragen van offertes kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!