Important news / Belangrijk nieuws over ons bedrijf! Klik hier!

Translation available

Groen is al sinds 1958 onze passie!

Makkelijk onkruid verwijderen

De makkelijkste manier om onkruid tussen tuintegels te verwijderen

Nu de temperaturen overdag aangenamer worden en we langzaam naar de zomer toewerken is het de ideale tijd om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Er zijn genoeg tuinklusjes te doen en het verwijderen van onkruid is er één van. Wat moet je weten over onkruid en wat is de makkelijkste manier om deze ongewenste planten te verwijderen?

 

Wat is de beste tijd om onkruid te verwijderen?

Wie een mooie tuin wil, zal zo nu en dan ook onkruid moeten verwijderen. Na een vochtig seizoen, zoals de winter, heeft onkruid de ideale basis gekregen om te groeien tussen de tegels en in het gazon. Om in de zomer je handen minder vol te hebben aan het verwijderen van onkruid is het belangrijk om in het voorjaar een goede start te maken met het verwijderen. Doe je dit niet, dan heeft het onkruid genoeg tijd om zich voort te planten en heb je in de zomer een verwilderde tuin.

 

5 manieren om onkruid te verwijderen

Onkruid kun je op een aantal manieren voorkomen en verwijderen. Wij hebben 5 manieren om van onkruid af te komen op een rijtje gezet, zodat je deze zomer nog sneller van een onkruidvrije tuin kunt genieten!

 

Manier 1: Worteldoek en voegzand

Bij de aanleg van een terras of pad in je tuin kun je het beste een worteldoek op de ondergrond toepassen. Een worteldoek zorgt ervoor dat de wortels van het onkruid geen kans maken. Ook is het belangrijk om na het bestraten de voegen te vullen met voegzand om onkruid te voorkomen.

 

Manier 2: Onkruidborstel

Met een onkruidborstel kun je handmatig het onkruid verwijderen van een terras of tuinpaden. Het gebruik van een onkruidborstel is vooral voordelig bij kleinere oppervlaktes, want het is lichamelijk erg intensief.

 

Manier 3: Biologisch afbreekbare middelen

Voor de grotere oppervlaktes in een tuin kun je gebruik maken van afbreekbare bestrijdingsmiddelen. Deze middelen werken erg goed tegen het verwijderen van onkruid, maar tast het milieu verder niet aan. Ideaal dus als je een hoop onkruid in je tuin hebt!

 

Manier 4: Wegbranden

Er zijn verschillende soorten onkruidbranders verkrijgbaar op de markt. Een onkruidbrander maakt gebruik van gas, benzine of elektriciteit om het onkruid weg te branden. Het is een zeer gemakkelijke oplossing voor veel onkruid en is lichamelijk niet intensief. Tevens is een onkruidbrander erg nauwkeurig!

 

Manier 5: Onkruidborstelmachine

Een onkruidborstelmachine heeft wel wat weg van een grasmaaier. Echter haal je in plaats  van gras onkruid weg. Een onkruidborstelmachine is erg geschikt voor grote oppervlaktes en is makkelijk en snel in gebruik. Ideaal voor een grote tuin met veel tegels en paden!

 

Conclusie: wat is de gemakkelijkste manier om onkruid te verwijderen?

Voor kleine stukken in een tuin kom je natuurlijk een heel eind met de hand en een schepje. Wie grote stukken onkruidvrij wil maken, zal veel baat hebben bij een onkruidmachine. Met een onkruidborstelmachine kun je veel tijd besparen bij het verwijderen van onkruid. De voordelen van een onkruidborstelmachine op een rijtje:

  • Snel en gemakkelijk onkruid verwijderen
  • Geen gebruik van chemicaliën en dus milieuvriendelijk
  • Meteen resultaat na gebruik

Tevens komt een totaalverbod op chemische onkruidbestrijdingsmiddelen steeds dichterbij, waardoor het gebruik van een onkruidborstelmachine nóg meer voordeel zal hebben.

 

Meer weten over het verwijderen van onkruid met een machine?

Wil je meer weten over het efficiënt verwijderen van onkruid met een machine of heb je een andere vraag? Helthuis helpt je graag verder!