Important news / Belangrijk nieuws over ons bedrijf! Klik hier!

Translation available

Groen is al sinds 1958 onze passie!

Cyclomaaier: efficiënt grasmaaien

Voor het maaien van een groot gazon, weiland of ander oppervlakte zijn verschillende grasmaaiers geschikt. Een cyclomaaier snijdt het gras niet af zoals een standaard grasmaaier, maar op zo’n manier dat het gras achteraf makkelijker kan worden opgeruimd. De werking van de iconische ‘trommel’ speelt daarbij een grote rol.

Cyclomaaier vari lucina

Voordelen van een cyclomaaier

Gelegerd of nat gras is veel moeilijker te maaien dan rechtopstaand, droog gras. Maar als het gras gemaaid moet worden, kunt u niet altijd wachten op de perfecte omstandigheden. Vooral in de natte seizoenen duurt het soms dagen of zelfs weken totdat alles weer opgedroogd is omdat het tussendoor steeds blijft regenen. Daarnaast heeft u in de ochtend last van dauw, waardoor u niet in de vroege ochtend kunt werken. Een cyclomaaier kopen is dan een hele goede oplossing.

De voordelen opgesomd

  • De verticaal draaiende, 4 messige cilinder is voorzien van mesjes die het gras eerder afslaan. Op deze manier is nat en zelfs gelegerd gras eenvoudig te maaien.
  • De cyclomaaier raakt niet verstopt. Dat betekent lekker vlot doorwerken, zonder het maaiwerk steeds te hoeven onderbreken.
  • Deze maaier is relatief onderhoudsarm en niet storinggevoelig

Eigenschappen van de cyclomaaier

Een cyclomaaier heeft een grote, roterende trommel in het midden. De messen zitten aan deze trommel vast en snijden het gras af. Een goede cyclomaaier moet daarom een beetje zwaar zijn aan de voorkant, zodat de maaitrommel dicht bij de grond blijft. Bovendien zorgt het extra gewicht ook voor betere controle door de bestuurder.

Een populaire cyclomaaier bij Helthuis is de Vari DS-521Z Agatha

Cyclomaaier in gebruik        Cyclomaaier in gebruik buiten

Al sinds 1958 aanbieder van tuin en parkmachines

Als je op zoek bent naar een cyclomaaier van hoogwaardige kwaliteit zit je bij ons goed. Wij hebben namelijk al ruim 60 jaar ervaring in het aanbieden van verschillende maaiers. Wanneer u voor ons kiest kunt u zeker zijn van snelle levertijden en uitstekende service. Heeft u vragen ergens over? Wij beschikken over deskundige medewerkers die u graag helpen. De klant staat bij ons centraal en het opbouwen van een relatie voor de lange termijn heeft de voorkeur boven snel zakendoen.

Een cyclomaaier kopen bij Helthuis

Helthuis is leverancier van de beste merken tuinmachines. Dat heeft verschillende voordelen. Door alleen de beste merken te selecteren, is de kwaliteit hoger waardoor u ook van langere garanties kunt genieten. De machines, waaronder ook de cyclomaaiers, gaan namelijk langer mee door de betere kwaliteit. Bekijk daarom snel onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.